szerző:
hvg.hu

Aki becsületes volt, megszenvedett vele, aki nem, éli világát – ez a rövid tanulsága a bizniszpártok dicstelen történetének.

Csak három párt fizette vissza az állami kampánytámogatást, a Munkáspárt, az Együtt és a MIÉP amiatt, mert nem érték el az egyszázalékos küszöböt, 13 párt viszont nem. Az RTL Klub Híradója most már nyilatkozatot sem tudott kihúzni abból az Összefogás Pártból, amely a 13-ból egyedüliként 2014 után újra indult, újra kapott pénzt, és, miután újra nem ért el egyszázalékos eredményt, újra nem fizette vissza. A kamu- vagy bizniszpártok nyomát az állam bottal ütheti: az Összefogás Párt hétfőn megszűnt, elérhető képviselete nincs, elnöke, Szepessy Zsolt pedig nem nyilatkozott a tévének. A korábban a törvényes út betartását ígérő pártok okozta kár 2,5 milliárd forint. Kamupártokat és a rendszerüket a hvg.hu is leplezett le, a rendszer mégsem változott számottevően.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!