szerző:
hvg.hu

A légitársaság az utóbbi időben botrányt botrányra halmozott, a Ryanairhez hasonlóan fogyasztóvédelmi vizsgálat indul ellene.

„Elfogadhatatlannak tartjuk a Wizz Air Légitársaság mai napon és az elmúlt napokban, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren folytatott utasok tucatjainak nyaralását tönkre tevő gyakorlatát” – így kezdődik a miniszterelnökséget vezető miniszter és a közszolgálatért felelős államtitkár légitársasággal kapcsolatos közleménye. Azt írják: Budapest Főváros Kormányhivatala a Ryanair után most a Wizz Air ellen is fogyasztóvédelmi vizsgálatot rendelt el, és eljárást is indítanak a légitársaság ellen.

Úgy látják: a Wizz Air tisztességtelen az utasokkal szemben, mert nem teljesíti a szerződésben vállalt kötelezettségeit, és nem biztosítja azokat a szolgáltatásokat sem, amiért az utasok korábban már fizettek, így semmibe veszik a fogyasztóvédelmi szabályokat.

A légitársaság az utóbbi időben többször is komoly hibát vétett: volt, hogy egyszerűen Londonban hagyta utasait, de a többórás késések is szinte már megszokottak a Wizz Air járatainál.

 A Wizz Air a hírre reagálva azt közölte, hogy egyik beszállítójánál meghibásodás történt, emiatt csütörtök reggel az utasfelvétel jelentősen lelassult, több járat is késve tudott elindulni. A Wizz Air minden esetben a vonatkozó jogszabályoknak és a légitársaság saját szabályzatának megfelelően tájékoztatja az utasokat, írta a társaság, hozzátéve, bár az eset a Wizz Airen kívül álló okokból történt, a légitársaság mindent megtesz annak érdekében, hogy a lehető leghamarabb visszaálljon a menetrend szerinti működés.

Néhány nappal ezelőtt a Ryanair ellen is hasonló eljárás indult, mint most a Wizz Air ügyében. Az volt az utolsó csepp a pohárban, amikor a légitársaság Las Palmas-i járatáról egyszerűen lepakolták az utasok bőröndjeit túlterheltségre hivatkozva.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Ezekre a dalokra a legjobb elválni

Ezekre a dalokra a legjobb elválni

Újabb magyar határhoz közeli településen jelent meg az afrikai sertéspestis Romániában

Újabb magyar határhoz közeli településen jelent meg az afrikai sertéspestis Romániában

Új javaslat: 2022 végéig lehetne szabadon munkát vállalni a briteknél

Új javaslat: 2022 végéig lehetne szabadon munkát vállalni a briteknél

Tovább csökken a Paksi Atomerőmű teljesítménye

Tovább csökken a Paksi Atomerőmű teljesítménye

Megjöttek az ingyenes filmek a YouTube-ra, de nem örülhet neki mindenki

Megjöttek az ingyenes filmek a YouTube-ra, de nem örülhet neki mindenki

Elképesztő fotók jöttek a Guatemalában kitört vulkánról

Elképesztő fotók jöttek a Guatemalában kitört vulkánról