szerző:
Zelki Benjámin
Tetszett a cikk?

Változik a budapesti városkép, elbontják a Váci út és a Dózsa György út sarkán álló 61 méteres jellegzetes Vízművek-irodaházat.

Korábban megírtuk, hogy eladná a Váci út 23-27 szám alatti irodáját a Vízművek. A XIII. Kerületi Hírnök legújabb, július végi számában azt írja, hogy augusztus 10-ével bezárja itt működő ügyfélszolgálatát a Főtáv és a DHK Hátralékkezelő és Pénzügyi Szolgáltató is, építési-bontási munkálatok miatt. Lapunknak több helyről is megerősítették, hogy az épületet elbontják.

A Vízművek-iroda rossz állapotban van, jelentős korszerűsítésre szorulna, és olyan jól mennek most az ingatlanárak a Váci úti irodafolyosón, hogy minden bizonnyal jobban megéri lebontani és új épületet felhúzni a helyére. Amint azt a blog.iroda.hu megírta, ez történt a mellette álló telken is az egykori Volga Szállóval: elbontották, és helyére épült fel a KPMG mostani székháza. A Vízművek-iroda bontása egyébként nem engedélyköteles.

A magasház új tulajdonosa a Skanska, a svéd ingatlanfejlesztő cég több budapesti irodaházat is épített már a közelben: egyet a Kassák Lajos és a Lőportár utca sarkán, míg egy másikat a Váci út és a Süllő utca kereszteződésében.

A Vízművek 1979 és '81 között lépült irodakomplexuma három részből áll, az irodák teljes alapterülete 26 ezer négyzetméter.

©
©
©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!