szerző:
hvg.hu

Hiába a toborzás, nem tolonganak az emberek, hogy kézbesítők, esetleg csomagválogatók legyenek.

Június végén számolt be a hvg.hu arról, hogy a munkaerőhiány a Magyar Postát is utolérte, a társaság 300 embert venne fel azonnal, már plakátokon és az interneten, a közösségi oldalakon is toboroz. A legtöbb betöltetlen állás a fővárosban és környékén, illetve a nyugati határ menti településeken van. Főként kézbesítőket, postai ügyintézőket és csomagfeldolgozókat keresnek. Nem sok sikerrel.

Tóth Zsuzsanna, a Postás Szakszervezet elnöke ugyanis a napi.hu-nak úgy nyilatkozott, kevesen akarnak postásként dolgozni. Egy kezdő kézbesítő ugyanis minimálbért keres, ha szakképesítése van, akkor garantáltan hazavihet havi bruttó 180 ezer forintot.

Nem jellemző, hogy bárki jelentkezne, a munkaügyi központokból is azt halljuk, hogy a Posta nem vonzó

– érvelt a lapnak a szakszervezeti vezető. Szerinte aki mégis munkába áll, hamar rájön: ennyi pénzért túl sok munkát kell elvégezni. Postás lényegében bárkiből lehet, a felvételhez elég a 8 általános és egy erkölcsi bizonyítvány.

Kerestük a Magyar Postát, ahonnan azt a választ kaptuk, hogy a foglalkoztatottak teljes létszámához viszonyítva kezelhető, és nem kirívó a munkaerőhiány.

Társaságunk az ország egyik legnagyobb munkáltatójaként mintegy 30 ezer embert foglalkoztat, ezért természetes, hogy folyamatosan vannak nyitott pozíciók

– írták.

A további elvándorlást a szakszervezetekkel kötött bérmegállapodással állítanák meg: a postások fizetése 2017 és 2019 között összesen 32 százalékkal nő.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Scherer Péter: Számomra a politika túl fájdalmas terep

Scherer Péter: Számomra a politika túl fájdalmas terep

Hamiltoné a pole pozíció

Hamiltoné a pole pozíció

1500 lóerő fölé merészkedik a Bugatti: jön a "föld-föld rakéta" sportkocsi

1500 lóerő fölé merészkedik a Bugatti: jön a "föld-föld rakéta" sportkocsi

Bombameglepetés: a Felcsút megverte a Ferencvárost a bajnokságban

Bombameglepetés: a Felcsút megverte a Ferencvárost a bajnokságban

Ne lepődjön meg, ha Budapesten elmegy egy utcai hirdetés mellett, és bejelez a telefonja

Ne lepődjön meg, ha Budapesten elmegy egy utcai hirdetés mellett, és bejelez a telefonja

Baleset az Ajtósi Dürer soron

Baleset az Ajtósi Dürer soron