szerző:
hvg.hu

Ma már a rádiós vagy a napilappiacon egyértelmű fölényben van a kormánybarát média, és nincs kétség, hogy a jelenleg még kritikusabb hetilap- és online szegmensben is elvégzi a kormány a kívánatosnak tartott kiegészítést. A friss HVG cikkét ajánljuk.

2010-ben még igaz volt a jobboldal által annyit hangoztatott ellenzéki médiafölény, mára azonban az online és a hetilappiac kivételével elburjánzott a kormánypárti média, és több embert ér el, mint a kritikus-független média. A friss HVG cikke 500 médiumot említ a lajstromban, amely a kormányközeli és az állami megrendelésekből élő, azokra bazírozó sajtótermékeket sorolná.

A médiakiegyensúlyozó buzgalom kicsit túlfutott, most már azon kell gondolkodni, hogy racionalizálják a sok kis kormánypárti eszkimót, mert a fókák száma nem elégséges. Folynak a találgatások az összevonásokról, stratégiaváltásról, és a Heti Válasz teljes bezárása már egy ilyen racionalizálásnak is tekinthető. De sejthető, ami késik, nem múlik: a ma még renitens online és a kiegyenlítettebb tévés piacon is megfordul, és a kormánynak kedvesre változik a helyzet.

További részletek az e heti HVG-ben!

©

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!