szerző:
hvg.hu

Az iskolakezdésre való tekintettel előrehozzák az utalást.

A szeptemberi családi pótlékot idén is előbb, még augusztusban kifizetik - számolt be az RTL Klub Híradója. Egy három gyerekes családnak 16 ezer forint jár gyerekenként, az egyedülálló szülőknek 17 ezer forint, a Pénzcentrum összesítése szerint egy első osztályos tanuló beiskolázásához viszont akár 80-100 ezer forint is kellhet.

A szeptemberi családi pótlékot, a gyermekgondozást segítő ellátást (gyes), és a gyermeknevelési támogatást (gyet) utalják előre augusztus végén.

Az egymillió érintettből több mint 400 ezren a postán keresztül kapják majd meg a pénzt, erről a Magyar Posta szóvivője, Panulin Ildikó azt mondta, bár pontos időpontot nem mondhat, de augusztus végén, még az iskolakezdés előtt kiviszik a családi pótlékot. Az Emmi azt közölte, hogy a többiek bankszámláján is augusztus végén írják jóvá az előrehozott utalást.

Az előrehozásnak köszönhetően szeptemberben azonban nem kapják majd meg a családok ezeket a támogatásokat.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Kitüntették Beer Miklós váci megyéspüspököt

Kitüntették Beer Miklós váci megyéspüspököt

Hogyan lehetünk jobbak a munkánkban?

Hogyan lehetünk jobbak a munkánkban?

Kupakok ezreivel segítenek egy kislányt Nagyúton

Kupakok ezreivel segítenek egy kislányt Nagyúton

Fojtófogás végezhetett a szaúdi újságíróval

Fojtófogás végezhetett a szaúdi újságíróval

Otthagyja az Operettszínházat Veréb Tamás

Otthagyja az Operettszínházat Veréb Tamás

Ez kész: Lech Walesa a legnagyobb stílusdiktátor

Ez kész: Lech Walesa a legnagyobb stílusdiktátor