szerző:
hvg.hu

A pénzt ivóvízellátásra, szennyvízelvezetésre és -tisztításra költhetik.

A kormány még áprilisban írt ki pályázatot a lakossági víz- és csatornaszolgáltatás támogatásra. A tender célja az volt, hogy támogassák azokat a településeket, amelyeknél a közműves ivóvízellátás, szennyvízelvezetés és -tisztítás költségei meghaladják a bevételeket.

A keretösszeg 4,5 milliárd forint volt, amelyet a költségvetés fedez, és vissza nem térítendő. Az önkormányzatok 7,15 milliárd forint értékben nyújtottak be támogatási igényt.

A támogatásokat a Magyar Államkincstár folyósítja majd egy összegben szeptember 3-ig. Az önkormányzatok listája és az összegek itt érhetők el – szúrta ki a napi.hu.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!