szerző:
hvg.hu

Az Eirene Private Capital Fund 10%-os részesedést szerez a bankban, de nincs ok aggodalomra, a Mészáros Lőrinc és Szemerey Tamás érdekeltségébe tartozó vállalatok összesített tulajdona így is 68% marad.

Az Eirene Private Capital Fund 10%-os részesedést vásárol az MKB Bankban, ezzel a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Konzum által kezelt Metis részesedése 45 százalékról 35 százalékra csökken, írja a portfolio a Reutersre hivatkozva. 

A lap azt is felidézi: a bank további tulajdonának 33 százaléka fölött a Blue Robin rendelkezik, mely Szemerey Tamásnak, Matolcsy unokatestvérének a közvetett érdekeltségébe tartozik.

További 15 százalék az MKB Bank Munkavállalói Részvénytulajdonosi Program Szervezetének, 4% a RKOFIN Befektetési és Vagyonkezelő Kft-nek, 3,1 % a Pantherinae Pénzügyi Zrt-nek a tulajdonában áll.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!