szerző:
hvg.hu

A Budai Vigadó épületét már tavaly decemberben át kellett volna adni. Nincs kész, és drágul is, több mint 300 millióval.

Nagyon rászorult már a felújítás az 1900-ban épített Budai Vigadóra. A népi kultúrát 1951 óta szolgáló épületben jelenleg a Hagyományok Háza működik. Bár a Corvin téri palota homlokzata 2007-ben megújult, majd 2013-ban egy kisebb, 100 milliós belső felújítás is magvalósult, az épület még számos világháborús sérülés nyomát viseli, alapjai nem voltak szigetelve, így megsüllyedtek, és azbesztpalával szigetelt tetőt is cserélni kell már. Az épület belül is megújul, a kilenc bérlakást megszüntették, a tetőtérben a Magyar Állami Népi Együttesnek alakítanak ki próbatermeket.

Az már ősszel is bőven látszott, hogy a munkálatokat nem sikerül befejezni a beígért határidőre. A környéken lakók arról számoltak be a hvg.hu-nak, hogy láthatóan kevés volt a munkás, "az építésvezető naponta vadászhatja le őket", és gyakran csak 11 óra felé kezdődött meg a munka. A mai Közbeszerzési Értesítőből az derül ki, hogy a kivitelező Épkar Zrt.-vel pótmunkákat kell elvégeztetni, ezek további 310 millió forintba fognak kerülni.

A Szeivolt István tulajdonában lévő Épkar Zrt.-nek több nagyértékű közpénzes megbízása is volt, pl. a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság 4 milliárd forintos logisztikai központ fejlesztése, a Császár-Komjádi uszoda 3,5 milliárdos felújítása és a komáromi Csillag-erőd 5 milliárdos renoválása.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Eloltották a tüzet a Teréz körúton

Eloltották a tüzet a Teréz körúton

5G? Ugyan már! A kínaiak a 6G-n dolgoznak

5G? Ugyan már! A kínaiak a 6G-n dolgoznak

Most aztán jön minden: hó, eső, havas eső

Most aztán jön minden: hó, eső, havas eső

Az Antarktisz alatt találták meg az elveszett kontinens nyomait

Az Antarktisz alatt találták meg az elveszett kontinens nyomait

Dobrev Klára is megszólalt a gruevszki ügyben

Dobrev Klára is megszólalt a gruevszki ügyben

Prés alatt: a népnevelés magasiskolája

Prés alatt: a népnevelés magasiskolája