szerző:
hvg.hu

Stabilan kezdett, de aztán zuhanni kezdett.

Stabilan kezdte a szerda reggelt a forint az euróval szemben, de nem sok kellett hozzá, hogy változzon a helyzet: a forint hamar zuhanni kezdett, és délelőttre már új kéthavi mélypontra bukott. Ez azt jelenti, hogy már kevesebb, mint 0,5%-ra vagyunk a július eleji történelmi mélyponttól – írja a Portfolio.

A portál szerint a forint hetek óta tartó pechszériája elsősorban az alacsony kamattartalmával és a feltörekvő piaci devizákat érintő általános feszültséggel magyarázható. A török líra még mindig nem tudott érdemben eltávolodni történelmi mélypontjától, az argentin peso is egyre rosszabb helyzetbe kerül, a napokban pedig a dél-afrikai rand is a befektetők célkeresztjébe került, miután csak tegnap több mint 2,5%-ot gyengült a dollárral szemben.

A forint összesen 0,3%-ot gyengült tegnap este óta, most 328,5 körül mozog az euróval szemben, vagyis még mindig a történelmi mélypont közelében van.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!