szerző:
MTI / hvg.hu

A horvát határ felé vezető oldalon egy 20 kilométeres szakaszt újítanak fel, a munkák Siófok térségében már folynak, hétfőtől Balatonvilágosnál kell terelésre, és lassabb haladásra számítani.

Útfelújítás miatt hétfőtől lezárások lesznek az M7-es autópályán Balatonvilágosnál, a horvát határ felé, mert az autópályát egy 400 méteres szakaszon felújítják. A munkálatok szeptember 10-én indulnak, és várhatóan két hétig tartanak.

A rekonstrukció során mindkét sávon marási-aszfaltozási munkákat végez a kivitelező Strabag Kft., a terelés kiépítését a szakemberek jövő hétfőn kezdik meg.

Az első ütemben a belső sávon haladhat a forgalom, a második ütemben pedig a külső sávon mehetnek majd az autósok.

Az M7-es autópálya horvát határ felé vezető oldalán összesen több mint 20 kilométer újul meg, a 90-es és 111-es kilométerszelvények, azaz Balatonvilágos és Zamárdi között. Emiatt alakultak ki jelentős dugók Siófok környékén a nyár végén.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!