szerző:
hvg.hu

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Közép-magyarországi Bűnügyi Igazgatóságának egyik osztályvezetőjét a múlt csütörtökön vették őrizetbe.

Ahogy akkor megírtuk, az adóhivatal munkatársát bilincsben vitték el a szervezet óbudai épületéből. Akkor a Központi Nyomozó Főügyészség az Átlátszónak megerősítette, hogy "vezető beosztású személy által elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmény miatt" indult nyomozás ellene.

A Blikk azt írja, a NAV egyik legtapasztaltabb dolgozójáról van szó: az úgynevezett VIP-adósokkal foglalkozott, hozzá tartozott a kiemelt ügyek osztálya. Ez az 500 millió forint fölötti tartozást felhalmozó ügyfelek cégpapírjait vizsgálja.

A Fővárosi Nyomozó Főügyészség ügyészei szeptember 6-án – szorosan együttműködve a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bűnügyi Főigazgatóságával – több helyszínen, összehangolt akciót hajtottak végre, és összesen öt embert hallgattak ki. A Blikk szerint a gyanúsítottak között van egy másik tapasztalt NAV-os is.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!