szerző:
hvg.hu

Nemrég 775 millió euró (254 milliárd forint) pénzbírságot szabtak ki a cégre Hollandiában, amiért nem tett eleget a pénzmosás elleni előírásoknak.

Lemond az ING-csoport pénzügyi vezetője amiatt, hogy a holland bank a múlt héten 775 millió eurós (254 milliárd forint) pénzbírságot kapott, mert éveken keresztül nem végzett kellően alapos ellenőrzéseket, és így nem tett eleget a pénzmosás elleni előírásoknak.

A vádhatóság szerint a pénzügyi szolgáltató nem akadályozta meg, hogy ügyfelei hollandiai számláit több száz millió euró tisztára mosására használják fel 2010 és 2016 között. A bank vezérigazgatója már akkor elismerte a vállalat felelősségét, és elfogadhatatlannak nevezte a történteket.

A Reuters szerint most a bank pénzügyi vezetője, Koos Timmermans bejelentette, hogy beadja felmondását, és lemond vezetői pozíciójáról. Az ING közleményében azt írja: az 58 éves Timmermans 2017 óta volt a bank pénzügyi vezetője, most már csak addig marad hivatalában, amíg ki nem jelölik utódját. 2010 és 2016 között – vagyis abban az időszakban, amikor a visszaélések is történtek – Timmermans szintén vezető pozícióban volt.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!