szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nemrég 775 millió euró (254 milliárd forint) pénzbírságot szabtak ki a cégre Hollandiában, amiért nem tett eleget a pénzmosás elleni előírásoknak.

Lemond az ING-csoport pénzügyi vezetője amiatt, hogy a holland bank a múlt héten 775 millió eurós (254 milliárd forint) pénzbírságot kapott, mert éveken keresztül nem végzett kellően alapos ellenőrzéseket, és így nem tett eleget a pénzmosás elleni előírásoknak.

A vádhatóság szerint a pénzügyi szolgáltató nem akadályozta meg, hogy ügyfelei hollandiai számláit több száz millió euró tisztára mosására használják fel 2010 és 2016 között. A bank vezérigazgatója már akkor elismerte a vállalat felelősségét, és elfogadhatatlannak nevezte a történteket.

A Reuters szerint most a bank pénzügyi vezetője, Koos Timmermans bejelentette, hogy beadja felmondását, és lemond vezetői pozíciójáról. Az ING közleményében azt írja: az 58 éves Timmermans 2017 óta volt a bank pénzügyi vezetője, most már csak addig marad hivatalában, amíg ki nem jelölik utódját. 2010 és 2016 között – vagyis abban az időszakban, amikor a visszaélések is történtek – Timmermans szintén vezető pozícióban volt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!