szerző:
hvg.hu

Közel félmilliárd forintból épült meg a dísztó Zalakaroson, most 50 millióért kell javítani.

Ötvenmillió forintot kell költeni a zalakarosi dísztó javítására – írta meg a Népszava. Ez az a mesterséges tó, amelyet 429 millió forintból építettek ki négy éve, majd tavasszal egy reggel arra keltek a helyiek, hogy elfolyt a víz belőle.

A tavat a gyógyfürdő elfolyó, de biológiailag megfelelő módon kezelt vize táplálja, a termálvíz másik része pedig csővezetékeken távozik a fürdőből. A vizsgálat szerint a csőrendszer meghibásodása miatt tűnt el a víz belőle. Novák Ferenc polgármester azt mondta: a csövek meder alatti kicserélése nem tartana sokáig, de újra be kell szerezni minden engedélyt, ez pedig megnyújtja a folyamatot.

A csövek kicserélése elvileg a fürdő feladata lenne, de a polgármester szerint van más felelőse is annak, hogy elfolyt a víz (hogy ki, azt arra hivatkozva nem nevezte meg, hogy bírósági iratban van szó róla). Az illetőt arra kérték, hogy szálljon be a javítás költségeibe, de ő az önkormányzat ajánlatát nem fogadta el, így Novák elhúzódó pereskedésre készül.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!