szerző:
hvg.hu

Ezúttal az Innovációs és Technológiai Minisztérium utalt.

Idén  12,59 milliárd forint támogatást szavaztak meg a Forma–1 mogyoródi futamát rendező Hungaroring Sport Zrt.-nek – derül ki a kormány.hu-n megjelent listából, amely összegzi: kikkel és hány száz milliós vagy milliárdos szerződést kötött az Innovációs és Technológiai Minisztérium legutóbb.

A pénzt

  • a 2018. évi Nagy Futam lebonyolítására,
  • a Red Bull Air Race Világkupa budapesti futamának megrendezésére,
  • a 2018. évi Formula–1 Világbajnokság Magyar Nagydíj rendezői jogdíjának finanszírozására, valamint
  • további kiemelt rendezvények lebonyolítására kapta a részvénytársaság.

A 24.hu összefoglalta, hogyan alakult az utóbbi években a Hungaroring saját bevétele, illetve az állami támogatás. Kiderült, az állami támogatás összege évről évre emelkedett: 2013 és 2017 között összesen 53,4 milliárd forinthoz jutott a Hungaroring, a most megítélt apanázzsal pedig már 66 milliárd forint felett járunk. Közben a nettó árbevétel is nőtt, 2015 és 2017 között több mint 1,4 milliárd forinttal, így tavaly már elérte az 5,8 milliárd forintot. Ehhez képest szerény adózás előtti eredményt mutattak ki, tavaly például 46,5 millió forintot. 

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a 33. Forma–1-es Magyar Nagydíj rajtja előtt jelentette be, hogy a jövő évi versenyhétvége után kezdődhetnek a stratégiai fejlesztési programban szereplő beruházások a Hungaroring területén. Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója szerint a pálya jövőre kezdődő átfogó felújításának egyik nehézsége, hogy tíz hónap alatt kell rombolni és építeni egyben.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!