szerző:
MTI / hvg.hu

Lezárták a belgrádi Nikola Tesla repülőteret szerda hajnalban, mert az Egypt Air egyik gépének megrongálódtak a kerekei, és a kifutón ragadt. Utasok nem voltak rajta.

Határozatlan időre lezárták a belgrádi Nikola Tesla repülőteret szerdán, mert az Egypt Air egyiptomi légitársaság egyik gépe műszaki okokból nem tudott szabályosan leszállni, és a kifutópálya közepén állt meg. Az Egypt Air utasok nélküli, Boeing 737-800-as gépe hajnali 4 óra 11 perckor szállt le Belgrádban, a gép kerekei pedig annyira megsérültek, hogy nem tudják elvontatni a leszállópályáról.

A repülőtér forgalmát leállították, és minden érkező gépet a nisi repülőtérre, illetve a környező országokba irányítanak, az induló gépek pedig egyelőre nem szállhatnak fel. A repülőtér lezárása eddig 15 induló gépet érintett.

(Képünk az Egypt Air egy másik gépét ábrázolja.)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!