szerző:
hvg.hu

Olyan cégnek közvetítettek ügyfeleket, amely működését a jegybank már korábban korlátozta.

Összesen 10 millió forint piacfelügyeleti bírságot szabott ki a Magyar Nemzeti Bank a G7 Capital Kft. és a Kálecz Consulting Kft.-re. A két cég az MNB közleménye szerint jogosulatlan pénzpiaci ügynöki tevékenységet folytatott, ezért a jegybank megtiltotta ezek folytatását is.

A két cég egy olyan társaságnak közvetített ügyfeleket, amelyet a jegybank már korábban ideiglenes intézkedéssel sújtott. Az ügyfeleknek átlagosan évi 12 százalékos – de egyes esetekben 22 százalékos – kamatot és visszavásárlási garanciát ígértek. A két kft. a CD Insurance nevű társaságon keresztül a belize-i székhelyű Portfolio Investment Ltd.-től állítólagosan megvásárolt részvényeket közvetítették.

Az MNB-nek már korábban is intézkednie kellett a Portfolio Investment Ltd.-vel azonos belizei címen található KINGSBOURNE Ltd. és a G7 Capital Kft. ellen, hasonló okokból. 2013 őszén a jegybank 150 milliós bírságot szabott ki a belize-i társaságra, és 60 millió forintra büntette a G7 Capitalt, mert magyarországi ügyfelek bevonásával végeztek jogosulatlan portfóliókezelési tevékenységet.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Most aztán jön minden: hó, eső, havas eső

Most aztán jön minden: hó, eső, havas eső

Egymás mellett áll az igazi és a Lego Bugatti Chiron a márka múzeumában

Egymás mellett áll az igazi és a Lego Bugatti Chiron a márka múzeumában

Orbán haragszik a sportvezetőkre

Orbán haragszik a sportvezetőkre

Kórházba került Janukovics

Kórházba került Janukovics

Ilyen közel még nem volt a lynchi rémálom: érteni nem fogja, csak érezni

Ilyen közel még nem volt a lynchi rémálom: érteni nem fogja, csak érezni

Soros György a CEU-ról egyeztetett az osztrák kancellárral

Soros György a CEU-ról egyeztetett az osztrák kancellárral