szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az adókedvezményekkel is a gazdagokat segíti a kormány – mutatta be a Policy Agenda elemzése.

A dolgozók leggazdagabb 10 százalékának bruttó keresete annyi, mint az alsó 65 százaléké együttvéve – számolt a Policy Agenda. A szervezet elemzése szerint az adókedvezmények is a gazdagabbakat segítik.

A legtöbb embert a családi adókedvezmény érinti, de ez sem a szegények támogatását jelenti, hanem a tehetősek helyzetbe hozását. A felső 10 százalék annyit tud leírni így az adójából, mint az alsó 48 százalék együtt. De az első házasok adókedvezményének is a 19 százaléka kerül a felső tíz százalékhoz, miközben a dolgozók szegényebb fele ennek a kedvezménynek a 28 százalékát kapja.

A Policy Agenda adatai szerint a mediánbér – vagyis az az összeg, amelynél a társadalom fele többet, másik fele kevesebbet keres – az átlagbér 74 százaléka. A nyolcórás munkáért járó minimálbért csak 2,8 millió ember jövedelme haladja meg. A főállásban dolgozók leggazdagabb 5 százaléka annyi pénzt keres, mint amennyit az alsó 40 százalék.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Elkezdték szállítani a Johnson & Johnson vakcináját az EU országaiba

Elkezdték szállítani a Johnson & Johnson vakcináját az EU országaiba

Komoly indokkal kérvényezhetik a gyerekek távolmaradását a szülők

Komoly indokkal kérvényezhetik a gyerekek távolmaradását a szülők

Adagonként 19,5 euróért vett az EU újabb 900 millió Pfizer-vakcinát

Adagonként 19,5 euróért vett az EU újabb 900 millió Pfizer-vakcinát