szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Sok az érdeklődő, ezért változtattak.

Kettőről 5 milliárd forintra emeli a kormány az Otthon Melege Program keretösszegét – jelentette be az Innovációs és Technológiai Minisztérium fenntarthatóságért felelős államtitkára, Weingartner Balázs egy budapesti sajtótájékoztatón.

Szerinte a program sikerességét mutatja, hogy míg tavaly az érintettek 63 ezer pályázatot nyújtottak be, idén ez a szám majdnem megduplázódott. A beérkezett pályázatok területi eloszlásáról pedig megjegyezte, hogy Észak-Magyarországról érkezett be a legtöbb támogatási kérelem.

A sajtótájékoztatón az is kiderült, hogy a szerdán zárult háztartásigép-csere alprogramban 119 ezernél is több pályázatot nyújtottak be, az igényelt összeg pedig elérte az 5 milliárd forintot.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!