szerző:
hvg.hu

A hétvégén pedig egész napos házkutatást tartottak mindhárom gyerekének otthonában. Sz. Gáborné ügyvédje arra vár, hallgassák ki Kósa Lajost tanúként.

“Zárolták minden vagyonát, földön, vízen, levegőben” – mondta Sz. Gáborné ügyvédje, Helmeczy László  a bíróság által nemrég elrendelt bűnügyi zárlatról a Zoom.hu kérdésére.

A nyomozók már januárban lefoglalták a vagyontárgyakat - többek között készpénzt és ékszert is-, a mostani zárolás azt jelenti, hogy Sz. Gáborné nem rendelkezhet velük szabadon. Helmeczy fellebezzett a bűnügyi zárlatot elrendelő bírói végzés ellen, mivel januárban még élt Sz. Gáborné februárban öngyilkosságot elkövető férje – így az ügyvéd szerint azok az ingóságok a házassági vagyonközösség részét képezik, vagyis értékük fele a néhai férj örököseit illeti meg.

A hétvégén egész napos házkutatást tartottak a csengeri örökösnő mindhárom gyerekének otthonában, ahonnan Helmeczy szerint iratokat vittek el a nyomozók. Sz. Gáborné elmeorvosi vizsgálata múlt héten történt meg, ahol fizikai és lelkiállapotát is felmérték.

Helmeczy elmondta: az ügy két fontos részletében eddig tudomása szerint nem történt előrelépés, azaz nem döntöttek még a fellebbezéséről, amellyel megtámadta az Sz. Gáborné előzetes letartóztatását elrendelő határozatot, és nem hallgatták ki tanúként Kósa Lajost sem. Kósától az ügyvéd arra vár választ, hogy ha szerinte nem létezett a hagyaték, miért kötött az asszonnyal különböző szerződéseket, illetve miért utazott ki vele többször is Svájcba intézni a hagyatékot, és miért fogadta el, hogy a négy- és ötcsillagos hotelszobáinak számláit a csengeri asszony fizesse.

Kósa azt állítja, hogy Sz. Gáborné őt is megtévesztette. A csengeri örökösnő a vádak szerint 50 embert csapott be, és jelentős összegeket (a vád szerint 368 millió forintot) kért kölcsön arra hivatkozva, hogy hamarosan hozzáférhet a neki járó 1300 milliárd forintos külföldi örökségéhez. Sz. Gáborné nem tagadta, hogy kölcsönkért összegeket, de azt állítja, azokból csak a hagyatéki eljárás költségeit akarta fedezni.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Révész Sándor: Vértanúk – csere!

Révész Sándor: Vértanúk – csere!

Vagyont érő hun kori aranypénzt találtak Óbudán

Vagyont érő hun kori aranypénzt találtak Óbudán

Négy fegyveres rángatta ki Hadházyt a közmédia székházából

Négy fegyveres rángatta ki Hadházyt a közmédia székházából

Számot nem tudunk mondani, de mutatjuk: ennyien tüntetnek a túlóratörvény ellen

Számot nem tudunk mondani, de mutatjuk: ennyien tüntetnek a túlóratörvény ellen

Harmincezer ember nyelvvizsgadíját fizette vissza az állam

Harmincezer ember nyelvvizsgadíját fizette vissza az állam

Az év csapata a magyar vizipóló válogatott

Az év csapata a magyar vizipóló válogatott