szerző:
hvg.hu/MTI
Tetszett a cikk?

Rövid időn belül újabb nagy esést szenvedtek el az amerikai indexek.

A gazdaság lassulásával kapcsolatos félelmek miatt pénteken is jelentős veszteséggel zártak a New York-i értéktőzsde irányadó mutatói.

A 30 vezető iparvállalat Dow Jones indexe 416,09 ponttal, 1,82 százalékkal, 22 443,51 pontra esett vissza. Az S&P 500-as mutatója 50,8 ponttal, 2,06 százalékkal csökkent, és 2416,62 ponton fejezte be a napot. A technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója 195,41 ponttal, 2,99 százalékkal lett alacsonyabb, és 6333,00 ponton zárt.

A helyzetet jól jellemzi, hogy a Dow Jones két nap alatt 800 pontot zuhant. Emellett sokat veszített értékéből a két legnagyobb technológiai vállalat, az Apple és az Amazon is.

A CNBC cikkében azt írja, az 1928-ban kipattant nagy gazdasági válság óta nem volt ilyen gyenge hókezdet az amerikai részvénypiacokon, pedig a decembert tipikusan erős hónapnak tartják a tőzsdéken.

Az európai és a magyar tőzsdéken szintén eséssel indult a hét utolsó napja: az OTP 1,4 százalékkal került lejjebb, a BUX 0,7 százalékkal, a MOL-é 0,6 százalékot, míg a Richter és a Magyar Telekom is 0,1 százalékot vesztettek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ezek az autók a környezetvédelmi teszt alapján a legjobbak

Ezek az autók a környezetvédelmi teszt alapján a legjobbak

Müller Cecília: Ne járkáljunk céltalanul fel-alá!

Müller Cecília: Ne járkáljunk céltalanul fel-alá!

Nagy Blanka otthagyta a Momentumot

Nagy Blanka otthagyta a Momentumot