szerző:
hvg.hu

Az épületnek már tavaly el kellett volna készülnie, de várhatóan csak július végén lesz kész.

Már hónapokkal ezelőtt el kellett volna készülnie a kaposvári Csiky Gergely Színháznak, de a munkálatok még mindig zajlanak. A színház felújítását 6,9 milliárd forintért nyerte el a stadionépítési tendereken is jól szereplő Záév Zrt. Most azonban kiderült, hogy ennyiből mégsem jön ki az építkezés, és összesen 7,305 milliárd + áfa lesz a költség – írja a 24.hu.

A kaposvári önkormányzat még 2016 novemberében kötött szerződést a teljes körű felújításra, amelyre eredetileg 24 hónapot kapott a nyertes ajánlattevő. Ezt most fél évvel megtoldották: a munkát a mostani dokumentum szerint július végéig kell befejezni. A módosítást az önkormányzat előre nem látható körülményekkel indokolta. Azt írták,

a kivitelezési munkák kezdetekor derült ki, hogy az épület műszaki állapota lényegesen rosszabb, mint ami az előzetes vizsgálatok alapján várható lett volna.

Ezért olyan munkálatok váltak szükségessé, amelyek a költségeket nettó 400 000 000 forint + áfa összeggel növelik meg.

Tavaly a Magyar Narancs írta meg, hogy a rendőrség néhány hét alatt lezárta a nyomozást abban az ügyben, amelyet egy helyi hírportál tárt fel: a Kapos.hu akkor arról írt, hogy a Csiky Gergely Színház bontásából származó sittet egy közeli erdőben rakták le.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
hvg.hu Kult

Zaklatással vádolja egy színésznő a kaposvári színházigazgatót

Érezhetően indulatos, erős állításokat tartalmazó posztot tett közzé a Facebookon a kaposvári Csiky Gergely Színház egyik fiatal színésznője. Ebben konkrét név említése nélkül zaklatással és visszaéléssel vádolja az egykor nagynevű színház vezetőjét. Elértük a kontextusból felismerhető igazgatót, aki szerint mindegyik állítás valótlan, illetve karaktergyilkosági kísérlet zajlik ellene. Cikkünk megjelenése után a színésznő - akit kerestünk, de nem értünk el - levette bejegyzését a Facebookról.

Videó: Kétfejű gyíkot találtak Ausztráliában

Videó: Kétfejű gyíkot találtak Ausztráliában

Letartóztatták a férfit, aki láncfűrésszel vágta meg szomszédja arcát

Letartóztatták a férfit, aki láncfűrésszel vágta meg szomszédja arcát

Kim Lane Scheppele: Orbán megteheti, hogy egy időre veszít a népszerűségéből

Kim Lane Scheppele: Orbán megteheti, hogy egy időre veszít a népszerűségéből

Hírcsárda: Soros ellen küzd majd Süsü

Hírcsárda: Soros ellen küzd majd Süsü

Most a Facebook a soros: olyan funkció jön, ami a civileket támogatja

Most a Facebook a soros: olyan funkció jön, ami a civileket támogatja

Így bárkiből egyszerűen lehet borszakértő

Így bárkiből egyszerűen lehet borszakértő