szerző:
hvg.hu

A helyiek szerint a független polgármester szálka a kormányzó párt ottani prominenseinek szemében.

Nem létező szabálytalanságokra hivatkozva büntetné, és venné el a Baranya megyei Kozármislenynek járó pénzt az Állami Számvevőszék – írja a Szabad Pécs.

Az ÁSZ arra hivatkozik, hogy a településnek nincs szervezeti és működési szabályzata (SZMSZ), nyilvántartása a kötelezettségvállalásra, pénzügyi ellenjegyzésre stb., így szerintük a pénzek kezelése szabálytalan módon történik. Az ÁSZ ezért a központi költségvetésből érkező támogatások befagyasztását kérte.

Csakhogy Bíró Károly, a település független polgármestere szerint az SZMSZ igenis létezik, hiszen anélkül az önkormányzati hivatal létre sem jöhetett volna. A polgármester azt is mondta a lapnak, hogy az önkormányzat gazdálkodása stabil, hitel felvételére nem kényszerültek, a fejlesztésekhez szükséges források rendelkezésükre állnak.

A települése jegyzője december 27-én válaszlevelet küldött az ÁSZ-nak, amelyben a számvevőszék minden megállapítását cáfolni próbálták. Január elején azonban újabb levél jött a számvevőszéktől, amelyben már a hiányosságok pótlására szólították fel a települést. A Szabad Pécs hozzáteszi, a helyiek szerint Bíró Károly szálka a Fidesz helyi embereinek szemében, és a kormánypárt meg akarja buktatni őt.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Vajna Tímea az Instagramon üzent elhunyt férjének

Vajna Tímea az Instagramon üzent elhunyt férjének

Eltűnt az új Premier League-játékos repülőgépe

Eltűnt az új Premier League-játékos repülőgépe

Egyre több magyar megy Ausztriába dolgozni

Egyre több magyar megy Ausztriába dolgozni

Másképp fog a klímaváltozásra gondolni, ha felkeresi ezt az oldalt

Másképp fog a klímaváltozásra gondolni, ha felkeresi ezt az oldalt

Olyan ígéretes A tanár második évada, mint egy oktatási reform

Olyan ígéretes A tanár második évada, mint egy oktatási reform

Gyászol a TV2

Gyászol a TV2