szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A vállalat üzemi tanácsa adott ki közleményt arról, hogy véleménye szerint a túlóratörvény kedvez a dolgozóknak. A kormányközeli megyei lapok gyorsan lecsaptak a Fejér megyei lap cikkére.

Magasabb keresetet érhetnek el a dolgozók a több túlórával, a gazdaság kifehérítését is szolgálja a Munka Törvénykönyvének módosítása. Ilyen tartalmú kiáltványt adott ki a bicskei Magyarmet Kft üzemi tanácsa.

„A munkavállalók elutasítják a rabszolga szó használatát, a törvény nem kötelezi őket a túlóra vállalására” – írja az üzemi tanács vezetője a kiáltványban. A Fejér megyei lap arra is kitér, hogy a cég vezetője is kinyilvánította, hogy a törvényességet betartva kívánja honorálni a dolgozók túlmunkáját. Az üzemi tanács vezetője, Halász Péter pedig tud olyanról, aki tavaly ősztől már nem túlórázhatott, mert kimerült a korábbi munkaidőkeretén belül a maximum túlóra lehetősége. Az érdekvédő szerint a cégnél óriási a túlóraigény, mert a vállalkozásnak nagyon sok a megrendelése.

A Magyarmet Kft-nél kétszázan dolgoznak három műszakban, viaszkiolvasztásos technológiájú speciális öntvényeket állítanak elő, termékeik zömét exportálják.

A többi, szintén Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó helyi lap is közölte a feol.hu cikkét az online felületén. (képünk illusztráció)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kész az ellenzéki előválasztás pontos menetrendje

Kész az ellenzéki előválasztás pontos menetrendje

Felhős, de csapadékmentes idő várható pénteken

Felhős, de csapadékmentes idő várható pénteken

Fehérré vált egy walesi folyó, miután beleborult egy tejszállító tanker

Fehérré vált egy walesi folyó, miután beleborult egy tejszállító tanker