szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nem hozták meg az engedélyezési tervek véglegesítéséhez szükséges döntéseket.

Már a tervezési szakaszban késésbe került a főváros egyik legforgalmasabb csomópontjának, a Blaha Lujza térnek a felújítása – írja az Mfor.hu az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent szerződésmódosítás alapján.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) tavaly nyáron kötött szerződést a munkára – beleértve az engedélyek, jóváhagyások teljes körű megszerzését is – a Közlekedés Fővárosi Tervező Iroda Kft. és az UVATERV Út-, és Vasúttervező Zrt. alkotta konzorciummal. A megbízás 139,2 millió forintról szól, ami olcsóbb, mint az eredetileg kalkulált 145 millió forint volt.

A pályázati eredmény kihirdetését követően, november végén lakossági fórumot tartottak, ahol a terveket ismertették a hallgatósággal, a most közzétett szerződésmódosítás szerint viszont már október elején jelezte a megbízott vállalkozás, hogy "a feleken kívül álló okokból" nem tarthatók a határidők.

A szerződés teljesítése során felmerült kérdések tisztázására 2018. október legelején összehívott projekt irányító bizottsági ülésre nem került sor, így az egyes, az engedélyezési tervek véglegesítéséhez elengedhetetlen döntések nem születtek meg. Ezzel összefüggésben a megbízást elnyerő cég jelezte, hogy az engedélyezési tervek véglegesítése és leszállítása a fenti döntések meghozatalát követő 4 hét elteltével lehetséges. Mivel az 1. részteljesítési határidő módosítása az azt követő határidőkre is kihat, ezért a szerződésben rögzített teljesítési határidők felülvizsgálata és módosítása szükséges – indokolják a módosítást.

Az eredeti kiírásban 185 napot határoztak meg a szerződés teljesítésére, ezt a módosításban 285 napra korrigálták. Tarlós István közel egy éve még azt nyilatkozta, hogy várhatóan 2019 végére készül el a Blaha Lujza tér rekonstrukciója, amely mintegy 2 milliárd forintba kerül. A tervek szerint mintegy 10 ezer négyzetméteres területen újulna meg a tér a felszínen és az aluljáróban is, ideértve a Corvin Áruházat is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Misa mackó, az első igazi olimpiai kabalafigura

Misa mackó, az első igazi olimpiai kabalafigura

Windows van a gépén? Már most beállíthatja az új Start menüt

Windows van a gépén? Már most beállíthatja az új Start menüt

Belépett az üzleti világba a Nemzeti Bélyegmúzeum

Belépett az üzleti világba a Nemzeti Bélyegmúzeum