szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nem az egészséges életmódunkról ismer minket Európa.

Az egész EU-ban sehol nem esznek kevesebben zöldséget, mint Magyarországon. Az Eurostat most kiadott adatai szerint a magyarok 30 százaléka eszik naponta zöldséget, ami a legrosszabb adat az egész EU-ban, még az utolsó előtti Romániában is 41 százalékos a mutató. Az EU-átlag 64 százalék, de például a lista élén álló írek és belgák 84 százaléka eszik zöldséget minden nap. Sőt, a magyarok 10,3 százaléka hetente egyszer sem eszik sem zöldséget, sem gyümölcsöt, ami szintén a legrosszabb adat az egész EU-ban.

Nem sokkal jobb a helyzet a gyümölcsfogyasztásban sem. A magyarok 40 százaléka mondta azt, hogy minden nap eszik legalább egy kevés gyümölcsöt, ennél kevesebbet csak a litvánok, a bolgárok és a lettek fogyasztanak. A lista élén 85 százalékkal az olaszok állnak, az EU-átlag itt is 64 százalék.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!