szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Eddig 8 milliárdot költött a kormány az üldözött keresztények megsegítésére, és most itt a Hungary Helps ügynökség. A kormány kiszélesítené a programot, és az ügynökség bekapcsolódna a kormány egyéb külpolitikai gazdaságfejlesztési programjaiba is.

Új ügynökség koordinálja az üldözött keresztények megsegítéséért alapított kormányprogramokat, jelentette be kedden Azbej Tristan, a Hungary Helps programot vezető államtitkár, adja hírül a Magyar Nemzet. Az ügynökség vezetője Márki Gábor lesz, aki 2010-12 között a HM helyettes államtitkára volt, 2013-16 között pedig külgazdasági attasé volt a tel-avivi nagykövetségen.

Az elmúlt években 8 milliárd forintot költöttünk az üldözött keresztények megsegítésére, helyben maradásának ösztönzésére, ezzel 35 ezer emberen segített a kormány – azaz az egy emberre fordított költség 228 ezer forint volt.

A kormány terve, hogy a Hungary Helps idővel V4 Helpsszé, vagy EU Helpsszé nője ki magát. Lengyel-magyar együttműködés már meg is valósult, egy árvaházat működtet együtt a két ország a Közel-Keleten.

Márki elmondta a Hungary Helps ügynökség feladatait:

– Koordinálni a magyar kormány valamennyi humanitárius segítségnyújtását

– Teljeskörűen megvalósítani az üldözött keresztényeket és más vallási közösségeket segítő programokat

– Részt venni a külügyi tárca által koordinált nemzetközi fejlesztéspolitikai célok megvalósításában

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!