szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ez is kiderül a Fidesz 2018. évi pénzügyi kimutatásából. A dokumentum szerint tavaly 2 426 316 698 forint bevétele volt a pártnak, kiadásai pedig 2 305 129 946 forintra rúgtak.

A fidesz.hu weboldal dokumentumtárában megtalálható, árilis 2-án aláírt beszámoló szerint bevételek így alakultak:

176 129 674 forint tagdíj
1 541 726 511 forint központi költségvetésből származó támogatás
407 145 045 forint egyéb hozzájárulás, adomány, amiből 375 352 345 forintot tettek ki az 500 ezer forintnál kisebb adományok, és 31 792 700 forintra rúgott az 500 ezer forintot meghaladó támogatásokból befolyt összeg
301 315 468 forint folyt be a jkasszába egyéb támogatás címen

A párt kiadásai a gazdasági évben 2 305 129 946 forintra rúgtak.


Fontos megjegyezni, és ez a fidesz.hu weboldalon is szerepel,  hogy a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség mint párt, a Pártok működéséről és gazdálkodásáról szóló 1989. évi XXXIII. Tv. 4.§ (1) bekezdése alapján magyar állampolgár természetes személyektől fogadhat el vagyoni hozzájárulást.

Az egy naptári év alatt adott, 500.000,- forintot meghaladó vagyoni hozzájárulás esetén a támogató nevét a Szövetség köteles külön feltüntetni az éves gazdálkodásáról készített pénzügyi kimutatásban.

A legnagyobb összeget, 3-3 millió forintot Papcsák Ferenc és Pesti Imre neve mellett tüntették fel az egyéni támogatók legfrissebb listáján.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Serdült Viktória Világ

Kiszámoltuk, mennyit keresnek a magyar EP-képviselők. Szép nagy szám jött ki

Havi több mint kétmillió forintos alapfizetés, 100 ezer forintos napidíj, másfél millió irodai költségekre és utazási költségtérítés – nem csoda, hogy Magyarországon is dúl a harc az európai parlamenti képviselői helyekért. A színfalak mögé látva azonban hamar kiderül, hogy bár panaszra nincs okuk, az uniós élet áldozatot is követel az EP-képviselőktől. Turkáltunk kicsit a brüsszeli zsebekben.

Nem várt anyagra bukkantak kutatók a Ceres törpebolygón

Nem várt anyagra bukkantak kutatók a Ceres törpebolygón

Argentína és Mexikó is a brit védőoltást fogja gyártani

Argentína és Mexikó is a brit védőoltást fogja gyártani

Őrizetbe vette a NAV egy milliárdos állami támogatást szerző cégcsoport vezetőjét

Őrizetbe vette a NAV egy milliárdos állami támogatást szerző cégcsoport vezetőjét