Kész a margitszigeti szálloda, 3 milliárdot költöttek rá

Hárommilliárd forintból újult meg a margitszigeti Danubius Thermal Hotel, a főváros legnagyobb gyógy-wellness szállodájának éttermét most adták át.

  • MTI MTI
Kész a margitszigeti szálloda, 3 milliárdot költöttek rá

Mácsai Péter, a Danubius margitszigeti szállodáinak igazgatója az átadón elmondta: a Danubius Health Spa Resort Margitsziget az elmúlt három évben a szálloda csaknem minden területét érintő felújításokon ment keresztül. Először a vendégszobák és folyosók kaptak elegáns, korszerű arculatot, majd a közös terek – lobby és konferenciatermek, Spa-recepció – kerültek sorra. A felújítások pénteken zárult harmadik ütemében az étterem, a 250 fős konferenciaterem és a szálloda két szintjének felújítására mintegy 1 milliárd forintot fordítottak. 

Mácsai Péter elmondta: a Danubius Hotels Zrt. a csoport szintű árbevétel és nyereség egy számjegyű növekedését várja 2019-ben, a bevétel növekedése kissé lassul az előző évhez képest. 

Idén az első negyedévben a margitszigeti szállodák átlagosan 60 százalékot meghaladó kihasználtsággal üzemeltek, ami kiemelkedőnek számít a felújítások mellett. A beruházások a szálloda jövedelmezőségét és a teljes szolgáltatás minőségét egyaránt javítják – mondta. Hozzátette: a margitszigeti gyógyszálloda a legkomplexebb vendég összetétellel rendelkező szállodájuk, mivel a gyógyturizmus mellett üzleti utazók, családok, egyéni és csoportos vendégek, sportrendezvények versenyzői és szurkolói is megfordulnak itt.

Útmutató cégvezetőknek

Útmutató cégvezetőknek

Aktuális pályázatok

Összefoglaló az aktív pályázatok legfontosabb feltételeiről: kik pályázhatnak, mekkora összeget lehet igényelni, mire fordítható az elnyert támogatás.

Tíz évbe telt, mire rájöttünk, hogyan lehet tökéletes a bécsi szelet – Wolfgang Puck és fia a HVG-nek

Tíz évbe telt, mire rájöttünk, hogyan lehet tökéletes a bécsi szelet – Wolfgang Puck és fia a HVG-nek

Budapesten is kitart a jó minőség mellett Wolfgang Puck és fia, Byron Lazaroff-Puck – deklaráltan meg is kérik az árát. A világ egyik legismertebb séfje ma is töretlenül aktív a globális étteremhálózatának ügyeiben, de a Spago éttermeket már fiára bízza. Apát és fiát a menü összeállításáról, az öröklés terhéről, egymással való viszonyukról és arról is kérdeztük, milyen kést használnak. Arról is szó esett, hogy miben erősek a budapesti piacok.