szerző:
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A győriek (köz)pénzéből költenek a Fidesz bevett rendezvényének számító Bálványosi Nyári Szabadegyetemre, a közgyűlés erre már rá is bólintott. Borkai Zsolt polgármester javaslatát a szocialistákon kívül mindenki megszavazta. Az összeg nem nagy, de a nyílt fideszes támogatáson kiakadt a helyi MSZP.

A 2019. évi költségvetésből – azon belül is a polgármesteri keretből – 100 ezer forinttal javasolom támogatni a Kisebbségekért – Pro Minoritate Alapítványt a XXX. Bálványosi Nyári Szabadegyetem megszervezése céljából – ezt az előterjesztést vitte Borkai Zsolt polgármester Győr közgyűlése elé múlt pénteken. Mivel az önkormányzati törvény ezt írja elő, a fideszes vezetésű város közgyűlésének kellett dönteni arról, hogy a köztudottan Orbán Viktor házi fesztiváljának számító Tusványost szervező alapítványt közpénzből támogassák.

Az előterjesztésben kifejezetten az szerepel, hogy a rendezvény megszervezését szeretnék önkormányzati pénzből elősegíteni, és a közgyűlés egyben fel is kéri az ezt indítványozó polgármestert az erről szóló megállapodás megkötésére.

Az előterjesztést a közgyűlésen az MSZP képviselőin kívül mindenki megszavazta – közölte a hvg.hu-val Pollreisz Balázs szocialista önkormányzati képviselő, aki felháborítónak nevezte, hogy erre költenek „a győri adófizetők pénzéből”. „Valószínűleg a Fidesz a győriek pénzéből táboroztatja plakáttépkedő fiataljait” – jegyezte meg, arra az EP-kampányban történt esetre utalva, amikor a szocialisták állítólag azon kaptak fideszes aktivistákat, hogy letépik, illetve Fidesz-logós autóval elviszik az ellenzéki párt éppen csak kitett plakátjait.

 

A tavalyi Orbán performansz Tusnádfürdőn
©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Újrakezdődött a pánikvásárlás, lépett a brit Tesco

Újrakezdődött a pánikvásárlás, lépett a brit Tesco

Koronavírus: 750 új fertőzött, hét halott

Koronavírus: 750 új fertőzött, hét halott

Orbán „mindenkit meggyógyít”, de van kórház, ahol már a bergamói drámát emlegetik

Orbán „mindenkit meggyógyít”, de van kórház, ahol már a bergamói drámát emlegetik