szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Versenytárs nélkül, vagy a konkurensek ajánlatának kizárása után nyertek az Elioshoz is kötődő cégek több szerbiai közvilágítási pályázaton.

Legalább 8 milliárd forint értékben nyertek Szerbiában közvilágítási tendereket olyan konzorciumok, amelyeknek legalább egy tagja kötődik az Elioshoz – derül ki a Direkt36 és a BIRN balkáni oknyomozó hálózat kutatásából. A megbízások egy részét a szerb kormánypárthoz kötődő cégekkel együttműködve szerezték meg. Az eddig lezárult 15 szerbiai pályázatból tizenkettőt olyan cégcsoportok nyertek el, amelyeknek legalább egy tagja kapcsolatban áll a magyar Eliosszal.

A portál szerint a szerb pályázatok is olyan szigorú feltételeket támasztottak a jelentkezők számára, amelyek az Elioshoz kötődő cégeknek kedveztek, és több esetben nem is volt rajtuk kívül más jelentkező a munkákra. Négy projektre csak a végül győztesként kikerülő konzorcium nyújtott be ajánlatot. Öt beruházás esetében pedig a konkurencia ajánlatát kizárták a versenyből arra hivatkozva, hogy hiányos pályázati dokumentációt adtak le.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Jelezni fogja az iPhone, ha nem eredetire cserélnék a kameráját

Jelezni fogja az iPhone, ha nem eredetire cserélnék a kameráját

A kormány egyelőre nem gondolkodik az idősek vásárlási sávjának visszaállításán

A kormány egyelőre nem gondolkodik az idősek vásárlási sávjának visszaállításán

A kormány jóváhagyásával teljesíthet rosszabbul a posta

A kormány jóváhagyásával teljesíthet rosszabbul a posta