szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A budapesti autóbuszok felújításáról szóló projekt felelőse nem a BKK lesz.

Komoly összegekről szóló döntéseket tartalmaz a csütörtök esti Magyar Közlöny. A budapesti autóbuszpark megújítására jövőre 3,3 milliárd forintot utalt ki a kormány. A határozat megszabja: a projekt tényleges megvalósítója a járműpark tulajdonosaként a BKV legyen. (Vagyis nem a BKK.)

A másik döntés szerint a kormány „egyetért a Nemzeti Olimpiai Központ városfejlesztési célú rekonstrukciója keretében az UEFA 2020 labdarúgó Európa-bajnokság megrendezésére vonatkozó szerződésekben előírt, és a rendezvényhelyszín tágabb környezetében multifunkciós, nyilvános sport- és kulturális célú park kialakításához szükséges beruházások, valamint ideiglenes létesítmények megvalósításával, illetve eszközök és kapcsolódó szolgáltatások beszerzésével”.

Erre idén és a következő két évben 11 milliárd forintot szánnak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Sinopharm-vakcinát kért Pekingtől Prága

Sinopharm-vakcinát kért Pekingtől Prága

Véradások maradnak el a lezárások miatt, alig találnak már donort

Véradások maradnak el a lezárások miatt, alig találnak már donort

A hétvégéken továbbra is ingyen szállítja a BKK a bicikliket

A hétvégéken továbbra is ingyen szállítja a BKK a bicikliket