szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A ruhaüzlet augusztus végéig minden itthoni üzletét bezárja.

Befejezi magyarországi tevékenységét és legkésőbb augusztus végéig minden itthoni üzletét bezárja a Charles Vögele Hungaria Kereskedelmi Kft. - írja a Világgazdaság, amelynek a svájci hátterű cég megerősítette az információt.

Kiss Judit HR-menedzser a vezetőségre hivatkozva azt közölte a lappal, hogy a Charles Vögele minden más európai országban már korábban bezárta a boltjait, a közelmúltban bekövetkezett ausztriai csőd, valamint az osztrák szervezettel való operatív összefonódás pedig ellehetetlenítette a további magyarországi működést.

Az üzleti tevékenység lezárása nagyon rövid időn belül megvalósul, a Charles Vögele Magyarország megpróbálja a lehető legtöbb helyen új bérlőknek átadni a területeit és a munkavállalóit  – mondta, további részletekről azonban nem tudott tájékoztatni. A lap szerint a boltokat nem egyszerre, hanem lépcsőzetesen számolják fel.

A ruházati cikkek értékesítésében érdekelt társaságnak egyelőre nincs nyilvánosan elérhető beszámolója a tavalyi gazdasági évről, 2017 végén viszont a cég 27 üzletet működtetett Magyarországon, az átlagos munkavállalói létszáma pedig 194 fő volt. 

A 2005-ös alapítású magyar leány eredményei ugyan nem kedvezők, de a megszüntetéshez ez csak kisebb részben járult hozzá. A fő gond az volt, hogy a svájci anyavállalat, a Sempione Fashion tavaly május óta fizetési moratórium alatt állt, mivel a svájci helyi bíróság kimondta az átmeneti csődeljárás megindítását. Ennek lefolytatására legfeljebb négy hónap állt rendelkezésére, amelynek a végén felszámolási eljárást helyeztek kilátásba.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!