szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy nemzetbiztonsági átvilágítás találta alkalmatlannak Szabó István pénzügyőr főhadnagyot, aki korábban több feljelentést is tett a bűnjelraktár hiánya miatt.

Kockázati tényezőket talált a titkosszolgálat Szabó István pénzügyőr főhadnagynál, ezért kirúgták a NAV-tól – írta meg az Index. A főhadnagy volt az, aki hosszú időn át küldte a feljelentéseket és figyelmeztetéseket az illetékes hatóságoknak: a NAV bűnjelraktárát néhány ottani dolgozó rendszeresen és szervezetten megdézsmálja, vélhetően vezetői segédlettel.

Szabó vádjai azért is súlyosak, mert ő felelt a raktárakért, és hajtott végre vezetői utasításokat. A Bűnjelkezelő Főosztályon dolgozott, két bűnjelraktár felügyelete tartozott alá a fővárosi Petróleum utcai telephelyen.

Az Index több részletet is idéz a feljelentéseiből. Idén például azt írta a Központi Nyomozó Főügyészségnek tett feljelentésében: nagyjából 7-8 tonna dohánytermék tűnt el. Egy másik levelében a portál szerint azt állította, hogy a sofőrök rendszeresen raklapokat lopnak, egy osztályvezetőt pedig azzal vádolt meg, hogy háromszor adott neki utasítást 4000 liter hiányzó tiszta szesz vízzel pótlására.

A Központi Nyomozó Főügyészség azt írta az Indexnek: a nyomozást a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség folytatja. A NAV elismerte a hiányt, azt írták, hogy a bűnjelraktárban keletkezett hiány feltárásakor a NAV bűnügyi főigazgatója haladéktalanul feljelentést tett.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Elektromos autókat gyárthat a Huawei, még az idén jöhet az első modell

Elektromos autókat gyárthat a Huawei, még az idén jöhet az első modell

Mohamed szaúdi trónörökös rendelte el Khashoggi meggyilkolását

Mohamed szaúdi trónörökös rendelte el Khashoggi meggyilkolását

Néppárti képviselők a Fidesz kilépéséről: Nem engedjük Orbánnak, hogy megzsaroljon

Néppárti képviselők a Fidesz kilépéséről: Nem engedjük Orbánnak, hogy megzsaroljon