szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Magyar Telekom jövőre legfeljebb 450 munkavállalót épít le, és 5 százalékkal emeli a béreket az érdekképviseletekkel kötött megállapodása alapján.

2020 első negyedévében leépítésbe kezd a Magyar Telekom, 450 embert küldhetnek el. A cég közleménye szerint a végkielégítéssel kapcsolatos költségek megközelítőleg 4,9 milliárd forintot tesznek ki, ezek nagy része a 2020 első negyedévi mérlegben szerepel majd.

Az érdekképviseletekkel kötött megállapodása alapján 5 százalékos bérfejlesztést hajt végre a társaság, ezt a nem vezető beosztású munkavállalók kapják április 1-jétől.

Ezek az intézkedések, valamint a javadalmazási struktúrában elfogadott egyéb módosítások következtében, a végkielégítések nélkül számolt anyavállalati személyi jellegű költségek várhatóan nagyságrendileg 3 százalékkal csökkennek majd 2020-ban 2019-hez képest – olvasható a közleményben.

A társaság dolgozói létszáma 2018 végén az éves jelentésük szerint 8948, egy évvel korábban 9145 volt. A cég tavaly 657 milliárd forint árbevételt ért el, a 2017-es 611 milliárd után. Adózott eredménye 46,449 milliárd forint volt, az egy évvel korábbi 49,772 milliárd forintot követően.

A társaság részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában kereskednek, a papír legmagasabb ára az elmúlt egy évben 476,5 forint, a legalacsonyabb 406 forint volt, kedden 439 forinton zárt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI/hvg.hu Vállalkozás

Eladja a Telekom a korábbi központját

A Magyar Telekom Nyrt. megállapodást írt alá a budapesti "Telekom Park" irodaépületének értékesítéséről – tette közzé a távközlési szolgáltató szerdán a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

Trump kegyelmet adott a volt nemzetbiztonsági tanácsadójának

Trump kegyelmet adott a volt nemzetbiztonsági tanácsadójának

1100 magyar katona volt koronavírusos

1100 magyar katona volt koronavírusos

Meghosszabbítják és szigorítják a korlátozásokat Németországban

Meghosszabbítják és szigorítják a korlátozásokat Németországban