szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A vissza nem térítendő összegek az Innovációs és Technológiai Minisztériumtól érkeztek.

Százmilliós összegeket kaptak kormányközeli vállalkozások vissza nem térítendő állami támogatásként az építőipari ágazat technológiai korszerűsítésére, hatékonyságának növelésére irányuló támogatási programból – írja a 24.hu.

A programot 2018-ban hirdették meg 8 milliárd forintos kerettel, de az összeget a kormány még abban az évben megduplázta, majd tavaly újabb 9 milliárd forinttal töltötte fel. Pályázatokat Magyarországon működő építőipari kis- és közepes vállakozások nyújthattak be, az Innovációs és Technológiai Minisztérium a pályázat lebonyolítását az ÉMI Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft.-re bízta.

A 25 milliárd forintos támogatási összegből jutott a 24.hu cikke szerint például

  • az Aquaplus Kútfúró Kft.-nek, amelynek többségi tulajdonosa korábban többek között Bánki Erik fideszes képviselővel üzletelt. A cég több fideszes önkormányzatnak épített fürdőket. Ez a cég kapta a legnagyobb összeget, 859,7 millió forintot, a keretből.
  • Mészáros Lőrinc veje, Homlok Zsolt vállalkozásának, a Homlok Építőipari Zrt.-nek. Ez összesen 224,5 millió forintot kapott.
  • a Pharos 95 Kft.-nek, amelynek tulajdonosa, Végh Gábor egész alakos Puskás Ferenc-szobrot adományozott a felcsúti labdarúgó-akadémiának, és feltűnik a miniszterelnökkel együtt a VIP-páholyban is. A cég 121,6 millió forintot kapott.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!