szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Csak Érden 800 fővel nőtt a lélekszám tavaly óta, de Szigetszentmiklóson és Veresegyházán is több százzal többen élnek, mint egy éve.

Az év eleje óta a budapesti agglomeráció településein nőtt a legjelentősebben az ott élők száma, ez a költözések mellett a természetes növekedést, vagyis a születéseket is magában foglalja, ez derül ki az ingatlan.com elemzéséből.

A portál a hivatalos adatok alapján megvizsgálta, egy-egy településen mennyivel többen laktak az idei év elején, mint egy évvel korábban, valamint azt, hogy a legnépszerűbb településeken hogyan alakulnak az ingatlanárak a budapesti átlaghoz képest.

Balogh László, az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője elmondta, hogy

az első három helyen Érd, Szigetszentmiklós és Veresegyház áll, az első tízben szerepel továbbá Dunaharaszti, Gyömrő, Nagytarcsa, Halásztelek, Délegyháza, Göd és Biatorbágy is.

“Az agglomerációs települések gyarapodásában szerepe van az utóbbi években látott lakásépítési boomnak és a budapesti árrobbanásnak is. Nagyon sokan vágtak bele ugyanis családi vagy ikerház építésébe a 2019 végén kifutó kedvezményes lakásépítési áfa, illetve az állami támogatások miatt" – fogalmazott a szakértő.

Az adatok szerint Érden 775-tel nőtt a létszám egy év alatt, így teljes népesség megközelítette a 70 ezret. Szigetszentmiklóson 513 fővel nőtt a lakosság, így a város majdnem 40 ezres népességgel kezdte a 2020-as évet, Veresegyházán pedig 503-mal nőtt a lélekszám egy év leforgása alatt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A brit kormány megkönyörült a hódokon

A brit kormány megkönyörült a hódokon

Trump 45 napon belül kivéreztetné a TikTokot

Trump 45 napon belül kivéreztetné a TikTokot

Egy férfi elültette a Kínából érkező titokzatos vetőmagokat

Egy férfi elültette a Kínából érkező titokzatos vetőmagokat