szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A két lépcsős csere első részén már túl is vagyunk, az új érme már 2019. október 1-től törvényes fizetőeszköz.

A 100 forintos érmék alapanyagát korszerűbb fémötvözetre cseréli a Magyar Nemzeti Bank (MNB) – közölték csütörtökön. A jelenleg használt érmék továbbra is forgalomban maradnak. Az újak külső megjelenése és legfontosabb paraméterei – például átmérő, vastagság – változatlanok maradnak, ám az alapanyaguk acél helyett réz-nikkel-cink ötvözetre változik. A súlyuk 0,6 grammal lesz több.

A jelenleg használt 100 forintos érmékkel a jövőben is zavartalanul fizethetünk – teszi hozzá az MNB. A csere az érme-elfogadó automaták stabilabb működése, valamint az ellátásbiztonság szempontjából is kedvezőbb helyzetet teremt.

Az új érme bevezetése két lépcsőben történik. Azt írják, az érme 2019. október 1-től törvényes fizetőeszköz. A készpénzforgalomban legkorábban 2020. július 1-jét követően találkozhatunk az új 100 forintosokkal.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!