szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A legdrágább megyeszékhelyek a budapesti külső kerületek átlagáraival vannak egy szinten.

Amíg Budapesten egy 32 négyzetméteres lakást lehet vásárolni 20 millió forintból, a megyeszékhelyeken akár háromszor ekkora alapterületű lakás is kijön ugyanennyi pénzből – számolt az OTP Ingatlanpont.

Budapest három legdrágább kerületében, a Várban, a II. kerületben és a pesti Belvárosban átlagosan nagyjából 20-25 négyzetméteres minigarzont találni ennyi pénzért, a külső kerületekben viszont akár kétszer ekkora lakás is kijön húszmillióból. Soroksáron pedig 60 négyzetméteres ház kerül 20 millióba.

A legdrágább megyeszékhelyek a budapesti külső kerületek átlagáraival vannak egy szinten. Debrecenben, Veszprémben, Székesfehérváron, Kecskeméten és Győrben átlagosan körülbelül 50 négyzetméteres alapterületű, másfél-két szobás lakást lehetne vásárolni 20 millió forintból, Békéscsabán, Miskolcon vagy Kaposváron ezért a pénzért közel kétszer ekkora ingatlant is találni.

Ami pedig a minőséget illeti: 20 millió forintért találhatunk felújításra szoruló panellakásokat vagy teljesen felújított, azonnali költözésre váró családi házakat jellemzően kisebb településeken vagy a nagyvárosok peremrészein.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Közvetlenül a bécsiek mögött a budapesti ingatlanárak

Bár Budapesten egész Európában az egyik legnagyobb mértékben nőttek az ingatlanok bérleti díjai tavaly, a magyar fővárosban, nemzetközi összehasonlításban, még mindig viszonylag alacsonyak; a jó állapotú, jól felszerelt lakásokat tekintve Budapest közvetlenül Bécs mögött szerepel az európai nagyvárosokat nézve.

Ütős telefon 8K-s szelfikamerával: teszten az Asus ZenFone 7 Pro

Ütős telefon 8K-s szelfikamerával: teszten az Asus ZenFone 7 Pro

A becsehelyi polgármesternek senki sem szólt, hogy Orbán érkezik

A becsehelyi polgármesternek senki sem szólt, hogy Orbán érkezik

Karácsony: Kész segíteni a főváros az SZFE-t elfoglalóknak

Karácsony: Kész segíteni a főváros az SZFE-t elfoglalóknak