szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Továbbra is ezrek tüntetnek Bejrút belvárosában, a rendőrségnek egyelőre sikerült megvédeni az ostromlott állami hivatalokat. Közben Hasszan Diab miniszterelnök bejelentette, előrehozott választásokat tartanak az országban, hogy megoldódjon a múlt heti katasztrofális robbanás által tovább mélyített belpolitikai válság.

A libanoni kormány várhatóan hétfőn dönt a választás megrendezéséről, a kabineten belül viszont már korábban is nézeteltérések törtek ki, ennek következtében lemondott Manal Abdel Samad információs miniszter. Állítólag további távozások is várhatóak.

Közben a Libanonnak adandó nemzetközi segítség részleteinek megvitatására összehívott videókonferencián Emmanuel Macron francia államfő azt hangsúlyozta, a közel-keleti országnak gyors és hatékony támogatásra van szüksége. A legújabb adatok szerint a robbanásban 158 ember vesztette életét, ötezernél többen sebesültek meg, és 300 ezren váltak hajléktalanná. A több mint kétezer tonna ammónium-nitrát berobbanása okozta detonáció legalább 15 milliárd dolláros kárt okozott.

Libanon már a robbanás előtt is súlyos belpolitikai és gazdasági válsággal küszködött, s tavaly október óta egymást érték a komoly ellenzéki tüntetések.    

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hogyan kerüljünk közelebb a belső anyánkhoz?

Hogyan kerüljünk közelebb a belső anyánkhoz?

Budapesten van Nicolas Cage

Budapesten van Nicolas Cage

Mekkora havi törlesztője lehet egy használt autónak?

Mekkora havi törlesztője lehet egy használt autónak?