szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A domain-nevet azonban nem tudják használni, mert azt az Index.hu Informatikai Zrt. már lefoglalta.

Index-botrány
Bajban van Magyarország egyik vezető hírportálja: az Index.hu 2020 júniusában átállította szabadság-barométerét a "Veszélyben" fokozatra, de már jóval korábban gyülekeztek a felhők az online médiapiac egyik legnagyobb szereplője körül. Július 22-én kirúgták Dull Szabolcs főszerkesztőt, emiatt a szerkesztőség többsége felállt, majd ezrek tüntettek Budapesten a sajtószabadságért. Az Index sorsát cikksorozatunkban követheti.
Friss cikkek a témában

Gyakorlatilag egy személyként állt fel az Index.hu szerkesztősége július végén, amikor kirúgták a főszerkesztőt, Dull Szabolcsot. A távozó indexesek pedig már augusztus első napjaiban megüzenték: lesz másik.

Az Mfor.hu most megtalálta azt a céget, a Van Másik Kft.-t, amely átmentheti egy új portálhoz a régi indexeseket. A gond csak az, hogy ezt a domain-nevet nem tudják használni, mivel azért már korábban lefoglalta eddigi munkaadójuk, az Index.hu Informatikai Zrt.

A cégnyilvántartás szerint nemrég, július 31-én alapították meg a céget, a Van Másik Korlátolt Felelősségű Társaságot, melynek alapítója az index.hu korábbi munkatársa, Kárpáti Márton. Az Mfor.hu szerint őt nem kötik a felmondás alatti korlátozások, neve ugyanis már nem szerepel a lap impresszumában.

Az Index-botrányról írt cikkeinket itt találja.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
70,3 milliárdos forgalma volt tavaly a kormánykedvenc New Land Mediának

70,3 milliárdos forgalma volt tavaly a kormánykedvenc New Land Mediának

Nébih: Kevesebb élelmiszert pazarolnak a magyar háztartások

Nébih: Kevesebb élelmiszert pazarolnak a magyar háztartások

Így alakul át a magyar agrárpiac: jön Mészáros, ráígér, és viszi

Így alakul át a magyar agrárpiac: jön Mészáros, ráígér, és viszi