szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A fővárosi hibrid hotelt a NETIZEN orosz befektetői nyitották meg.

Az Athenaeum könyvkiadó Rákóczi úti székháza a napokban újranyitotta kapuit, miután az épületet egy több mint 400 ágyas hibrid hotellé alakították.

A fővárosi hibrid hotelt a NETIZEN orosz befektetői nyitották meg Moszkva és Szentpétervár után.

A hibrid hotel lényege, hogy egyszerre nyújt hotelszolgáltatásokat, és ugyanígy elérhetők általa a hostelekhez hasonló árfekvésű szobák, vegyes vagy kizárólag női vendégeket fogadó változatban.

A fejlesztés során, írják, a beruházók nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy az eredeti építészeti stílust megőrizzék. Ennek részeként került vissza az épület tetejére a második világháború alatt eltűnt, műkőből kifaragott szobor, amely Pallasz Athénét ábrázolja.

A felújításnál a manapság egyre lényegesebb környezettudatossági szempontokat sem hagyták figyelmen kívül: a házban üzemel az egyik legmodernebb zsírfogó berendezés, ami az olajat, tusfürdőt és egyéb szennyeződéseket szűri a vízből, mielőtt az a csatornába kerül.

A hostel részben, írják, már 15 euróért, vagyis nagyjából 5200 forintért is lehet foglalni.

A tervezők az idősebb korosztályra is gondoltak, és a mozgáskorlátozottak igényeire is figyeltek: akadálymentesített szoba, fürdőszoba és speciális lift áll a vendégek rendelkezésére.

A közlemény szerint a hibrid hotel moszkvai és szentpétervári hostelei már több rangos szakmai díjat nyertek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Több ezer lakás kerülhet hamarosan eladósorba

Több ezer lakás kerülhet hamarosan eladósorba

Nyugdíjas-szövetkezettől bérel munkaerőt a Péterfy-kórház

Nyugdíjas-szövetkezettől bérel munkaerőt a Péterfy-kórház

Vádlott lett Fekete-Győr András a Kossuth téri tüntetés miatt

Vádlott lett Fekete-Győr András a Kossuth téri tüntetés miatt