szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Bányászmunkával készül el a liftakna a felújítás alatt álló Deák Ferenc téri metrómegállónál.

Bányászati munkával alakítják ki a Deák Ferenc téri metrófelújítás során az állomás liftaknáját, ahova majd felvonót helyeznek, hogy ezzel akadálymentesítsék a központi metróállomást – írta a Napi.hu.

A munkát Swietelsky Kft. végzi, amely a több mint 20 évvel ezelőtt elkezdett, de végül rövid idő után leállított Erzsébet téri Nemzeti Színház-építkezésből visszamaradt elemeket is hasznosítja a földmunkáknál. A társaság a régi építkezésből visszamaradt résfalhibákat is javítja.

A Semmelweis Klinikáknál csak kicsit több mint egy hónapja váltottak a felszíni munkákról az állomás- és peronszintre, de már látványosak az eredmények. A Napi.hu szerint a három mozgólépcsőből kettőt már elkezdtek lebontani. Ezek elemeit részben a mozgólépcső saját aknáján keresztül, részben pedig éjszaka a föld alatt, a metró sínein szállítják el.

Az állomás néhány régi berendezési tárgyára szintén igényt tart a Közlekedési Múzeum, így például a narancssárga székeket is megőrzik az utókornak – írta a lap.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Koronavírussal került kórházba Bányai Gábor fideszes parlamenti képviselő

Koronavírussal került kórházba Bányai Gábor fideszes parlamenti képviselő

Közzétették, mennyivel nőhet az orvosok ügyeleti díja

Közzétették, mennyivel nőhet az orvosok ügyeleti díja

4K-ban nézhet körül a Marsnak azon a részén, ahol a Perseverance landolt

4K-ban nézhet körül a Marsnak azon a részén, ahol a Perseverance landolt