szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az MNB Ingatlan Kft. Lakner László 18 művére csapott le.

450 ezer euróért vásárol 18 festményt az MNB-Ingatlan Kft., szúrta ki a hivatalos értesítőben a 444.

A jegybank a neves magyar neoavantgárd művész, Lakner László alkotásait veszi meg.

A portál megkereste festőt, aki elmondta, hogy többnyire absztrakt képeket vásároltak tőle a németországi időszakából, arról viszont nem tud, hogy a képeket hol fogják kiállítani. Lakner elmondása a 18 kép már Budapesten van.

Az Új Művészet egy korábbi írásában azt közölte, hogy az MNB Bak Imrétől is vett már képet, a 444 úgy tudja, hogy Nádler Istvántól is vásároltak.

A képzőművészeti lap egyébként azt írja, hogy egy szakértői bizottság dönt arról, hogy kitől és mit vesz meg az MNB-Ingatlan Kft.

"Az MNB-Ingatlan Kft. számára vásárlásra felterjesztett műtárgyak listáját Dr. Fabényi Júlia a budapesti Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum igazgatója; Dr. Keserü Katalin művészettörténész, a Műcsarnok egykori igazgatója, az ELTE Művészettörténeti Tanszékének professor emeritusa és Dr. Spengler Katalin műgyűjtő, szakújságíró, szerkesztő, a párizsi Centre Pompidou – Musée National d’Art Moderne IC Central Europe Bizottságának alapító tagja, a MOME Konzisztóriumának elnöke állítja össze" - emlékeztettek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ernyő nélkül ugrott ki egy helikopterből 40 méter magasról

Ernyő nélkül ugrott ki egy helikopterből 40 méter magasról

Elkelt a Rubik-kocka, 15 milliárdért megvette egy kanadai játékgyár

Elkelt a Rubik-kocka, 15 milliárdért megvette egy kanadai játékgyár

Mit tud egy 15 ezer forintos okos karpánt? Teszten a Xiaomi Mi Smart Band 5

Mit tud egy 15 ezer forintos okos karpánt? Teszten a Xiaomi Mi Smart Band 5