szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az átalakítás részleteiről egyelőre keveset lehet tudni.

A szerdán megjelent Magyar Közlönyből derült ki, hogy a kormány egyetért az alapellátás megerősítéséről szóló szakmai programmal, és felhívja az emberi erőforrások miniszterét és a belügyminisztert az abban foglaltak végrehajtására.

Az Orbán Viktor kormányfő által jegyzett határozat szerint a program végrehajtásának a határideje 2022. december 31., vagyis addig alakíthatja át a kormány az egészségügyi alapellátást.

A finanszírozási oldal is megjelent a rendeletben, 3 milliárd forintot csoportosítanak át erre a jövő évi költségvetésben háziorvosi, háziorvosi ügyeleti ellátás jogcímen. A programot uniós forrásból fedezné a kormány.

A kormány átalakítja az egészségügyi alapellátó rendszert – ezt Orbán Viktor jelentette be október elején, a részletekről azonban még keveset tudni. Egy hete a Népszava ismertetett egy törvénytervezetet, amely szerint ezer praxisközösségbe szervezné a kormányzat a nagyjából 6500 házi-, és gyermekorvosi praxist. Egy ilyen közösségre a tervek szerint átlagosan hat háziorvos, házigyermekorvos, valamint az ő munkájukat segítő egyéb szakemberek dolgoznának.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Betegszállító és főorvos a járvány újabb áldozatai között

Betegszállító és főorvos a járvány újabb áldozatai között

Ha George Clooney beleszólhat a politikába, akkor Erzsébet királynő miért nem?

Ha George Clooney beleszólhat a politikába, akkor Erzsébet királynő miért nem?

Kivonul Magyarországról az Aegon

Kivonul Magyarországról az Aegon