szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Niedermüller Péter szerint a rendőrség nyomozást indított a feljelentése alapján, amely csalásról, hivatali visszaélésről és hűtlen kezelésről szól.

Több olyan „nagy horderejű ügyben” is büntetőfeljelentést tett Budapest VII. kerületének önkormányzata, amelyek 2010 és 2019, a fideszes vezetés idején történtek a városrészben – jelentette be Erzsébetváros polgármestere.

Niedermüller Péter pártja, a Demokratikus Koalíció közösségi oldalára feltöltött videóban emlékeztetett: a tavalyi önkormányzati választások előtt ígéretet tett arra, hogy visszamenőlegesen fel fogja tárni a Fidesz korrupciós ügyeit, ezért megválasztása után szerződést kötött a Czeglédy és Társa Ügyvédi Irodával, hogy világítsák át az elmúlt évek önkormányzati gazdálkodását.

A polgármester részletesebben csak egy üggyel kapcsolatos vizsgálatot ismertetett, amelyet „az egyik legnagyobb ingatlanpanamának” nevezett. Bejelentésében azzal vádolta meg a volt fideszes városvezetést, hogy

egy több mint egymilliárd forint értékű ingatlanegyüttest összesen 300 millió forintért játszott át egy ingatlanbefektető kezére”,

amivel Erzsébetváros lakosságát, az önkormányzatot 800 millió forint veszteség érte.

Niedermüller hangsúlyozta, hogy a rendőrség a csalásról, hivatali visszaélésről és hűtlen kezelésről szóló feljelentése alapján megkezdte a nyomozást.

A polgármester arról is beszélt, hogy „tolvajoknak, bűnözőknek és korrupt politikusoknak Erzsébetvárosban nincs helyük, ezeknek az embereknek a börtönben van a helyük”, politikai hovatartozásuktól függetlenül. 

Hozzátette még, hogy hamarosan újabb korrupciós ügyeket hoz nyilvánosságra.

Niedermüller a kilépett képviselőről: Mi az öreg ördögnek kell ilyen baromságot csinálni?

A Demokratikus Koalíció elnöke egészen meglepő helyen adott hosszú interjút. Szóba kerül 2006, a kapcsolata Orbán Viktorral, és az is, mennyire érzi magát felelősnek a Fidesz kétharmada miatt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Meghalt Walter Bernstein

Meghalt Walter Bernstein

Kedvez az autófeltöréseknek a kijárási tilalom

Kedvez az autófeltöréseknek a kijárási tilalom

Müller Cecília: Otthonaikban, a háziorvos oltja majd a 60 év felettieket

Müller Cecília: Otthonaikban, a háziorvos oltja majd a 60 év felettieket