szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Elvileg fogyatékos gyerekeknek szól a pályázat, ellenzéki városvezetés még nem nyert.

Rendre a fideszes településeknek jut a pénz abban a programban, amelyet az állami Szerencsejáték Zrt. indított játszóterek építésére – írja a Telex. A portál végignézte a 13 helyszínt, és megállapította, az ellenzéki vezetésű helyeknek valahogy sose kedvez a szerencse.

A program "A játék összeköt" nevet viseli, és egy európai kezdeményezéshez kapcsolódik, amely olyan játszóterek építését tűzi ki célul, ahol fogyatékossággal élő és ép gyerekek együtt is játszhatnak. Az első játszóteret 2018 decemberében adták át a budapesti III. kerületben.

Ezt követően épült egy Veszprémben, Miskolcon, a VIII., a IV., a XVIII., XXI. és XVI. kerületben, Sopronban, Pécsett, Kaposváron, Debrecenben és Tiszaföldváron. Borítóképünkön a csepeli létesítmény átadása látható.

Az egyetlen, ahol az átadás időpontjában nem fideszes volt a településvezetés, az utolsó, Tiszaföldvár. Itt azonban nem közterületen épült a játszótér, hanem egy iskola és gyermekotthon kertjében; a városvezetésnek nem volt köze a projekthez.

A Telex többször, e-mailben és személyesen is érdeklődött az állami vállalatnál arról, milyen alapon választják ki a szerencsés nyerteseket, hol épül újabb játszótér a következő évben, illetve mekkora összeget költöttek. A Szerencsejáték Zrt. egyszer sem válaszolt a megkeresésekre.

A jobbikos vezetésű Ózd a nekik is elküldött kérdésekből értesült a program létezéséről, ezután jelezték, hogy Ózd is örülne egy játszótérnek. A Szerencsejáték Zrt. levélben utasította el a kérelmet, azzal, hogy a programba jelenleg nem lehet jelentkezni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Összeszedték a pécsi virológusok, mit lehet tudni a kínai vakcináról, amelyből a kormány rendelt

Összeszedték a pécsi virológusok, mit lehet tudni a kínai vakcináról, amelyből a kormány rendelt

Átláthatatlan káosz lett abból, hogy a kormány hozzányúlt az egészségügyhöz

Átláthatatlan káosz lett abból, hogy a kormány hozzányúlt az egészségügyhöz

Ismét kitört az Etna

Ismét kitört az Etna