szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A volt műsorvezető állítja: piaci alapon bérli az Andrássy úti irodát.

Érdről az Andrássy út 105. szám alá, a Mészáros Lőrinc felcsúti milliárdoshoz és Vida József TV2-tulajdonoshoz köthető villába költözött decemberben Várkonyi Andrea médiacége – írja a Népszava. A lapnak arra a kérdésére, hogy miért éppen ezt az ingatlant választotta a Whitedog Media Kft. számára, a volt műsorvezető annyit közölt: piaci alapon bérli a székhelyéül is szolgáló irodát.

Várkonyi Andrea, aki a TV2 híradójának műsorvezetőjeként lett ismert, legutóbb pedig Mészáros Lőrinc volt feleségének csatornájánál, a Life TV-nél dolgozott, szeptemberben alapította a médiacéget 10 millió forint törzstőkével.

A Népszava azt írja, hogy az Andrássy úti villát 2006-ban szerezte meg az állami Magyar Fejlesztési Banktól a Kogartot alapító Kovács Gábor egyik érdekeltsége, ahonnan 2014-ben miniszterelnöknél később kegyvesztetté vált Spéder Zoltánhoz került. Azt követően az Orbán Viktor veje, Tiborcz István, illetve barátja, Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Appeninn ingatlankezelő tulajdona lett. Tiborcz és Mészáros azóta kiszállt a társaságból, az épület azonban utóbbi közelében maradt: a tulajdonjogát a hozzá köthető A105 Project Kft. szerezte meg.

Még egy magyar miniszterelnökhöz van köze Mészárosnak

Továbbra is Orbán Viktor multimilliárdos barátja hasznosít értékes épületeket az elegáns Andrássy úton.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Ingatlan

Bekebelezte a NER az Andrássy utat

Az Andrássy úti villák és paloták iránt az utóbbi években egyre élénkült az érdeklődés, és mára szinte mindenki bevásárolta magát oda, akinek a NER-ben szava van.

Koronavírus: Szlovéniában enyhítés, Horvátországban további szigor jöhet

Koronavírus: Szlovéniában enyhítés, Horvátországban további szigor jöhet

A ZTE új telefonjának előlapján nem látszik a kamera, pedig van benne

A ZTE új telefonjának előlapján nem látszik a kamera, pedig van benne

Engedné szórakozni a beoltottakat a német külügyminiszter

Engedné szórakozni a beoltottakat a német külügyminiszter