Tetszett a cikk?

Csak az nem mindegy, mennyivel. A munkaadók hajlanak a 4 százalékra, a szakszervezetek nem engednek az 5 százalékból. A labda a kormány térfelén pattog.

Több mint 1 millió ember megélhetése függ közvetlenül és közvetve a minimálbér összegétől. Ma Magyarországon bruttó 161 ezer forint a legalacsonyabb bér. A 2021-es minimálbérről még tavaly októberben kezdtek tárgyalni a felek, megegyezés azóta sincs. A munkaadók azt mondják, havi bruttó 5 ezer forintos emelésre hajlandók lennének, hogy ezzel segítsenek azokon, akik táppénzt, munkanélküli segélyt, gyest vagy gyedet kapnak. A szakszervezetek ezt keveslik. A kérdés, hogy a kormány mikor elégeli meg a véget nem érő tárgyalássorozatot, és határozza meg a minimálbért.

A hvg.hu podcastjának, a Fülkének a vendége Perlusz László, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) főtitkára, aki egyebek közt arról beszél, hogy

  • szerinte miért kellene befagyasztani erre az évre a minimálbért,
  • miért nincs eredményük az eddigi tárgyalásoknak,
  • lehet-e gazdasági növekedés, ha igen, mikor,
  • tehetett volna-e többet a kormány a kkv-k megsegítéséért.

A teljes beszélgetést itt hallgathatja meg:

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Máshogy iszunk a karantén alatt – a Fülkében Demetrovics Zsolt addiktológus

Az alkohol- és a kábítószer-fogyasztás oldja a szorongást, márpedig szorongásból most sok jutott nekünk. A magányos alkoholfogyasztásnak és szerhasználatnak megvannak a külön veszélyei. Demetrovics Zsolttal, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Pedagógiai és Pszichológiai Karának dékánjával beszélgettünk.

hvg.hu Itthon

Fülke: Ostrom után Amerika

Valóban kiseprűzhetik-e a demokraták hivatali idejének lejárta előtt Donald Trumpot, vagy ez csak pávatánc? A január 6-i példátlan amerikai események utóéletetét Nagy Gáborral, a HVG újságírójával elemeztük a Fülkében.

Pintér megígérte, hogy a Puskásba tervezett VIP-alagútról Stummer előtt fognak egyeztetni

Pintér megígérte, hogy a Puskásba tervezett VIP-alagútról Stummer előtt fognak egyeztetni

Újabb vállalkozást indítottak a telexesek

Újabb vállalkozást indítottak a telexesek

Megdőlt egy hiedelem: nem környezetkímélők az organikus húsok

Megdőlt egy hiedelem: nem környezetkímélők az organikus húsok