szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Molnart a komputerművészet úttörőjeként tartják számon. 14 képét vette meg az MNB-Ingatlan Kft.

107,8 millió forintért vásárolt festményeket a Magyar Nemzeti Bank (MNB) cége, az MNB-Ingatlan Kft. január 5-én – írja az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent tájékoztatás alapján az Átlátszó.hu. A kft. Vera Molnar 14 alkotását vásárolta meg a Vintage Galériától.

A legfontosabb kortárs női alkotók közé sorolt Molnart a komputerművészet úttörőjeként tartják számon, aki az első volt az algoritmikus megközelítést és a véletlent tudatosan összekapcsoló művészek sorában.

A jegybank ingatlanos cége az Átlátszó szerint 2020 közepén kezdett festményeket vásárolni, hogy egy kortárs művészeti gyűjteményt hozzon létre. Maga az MNB viszont már évek óta fektet egyre több pénzt műtárgyakba.

Azt is írja az oldal, hogy Molnar képeinek eladásával a galéria, amelynek tulajdonosa Pőcze Attila, nagyjából annyi bevételre tett szert, amennyi addig az egész éves forgalma volt.

Rendetlenséget keres a rendben a világhírű képzőművész, Vera Molnar

Nagyobbrészt egyetlen magángyűjteményre, Szöllősi-Nagy András és Nemes Judit gazdag kollekciójára épül az 1947 óta Párizsban élő, 95 évesen is töretlenül aktív Vera Molnarnak szentelt kiállítás, amelynek apropót ad az is, hogy a Fővárosi Képtár az elmúlt években a világhírű művész több munkáját is meg tudta vásárolni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Közel 200 milliárd forint többlet lett januárban az államháztartásban

Közel 200 milliárd forint többlet lett januárban az államháztartásban

Vezető német lap: Veszélyzónába ért a járvány

Vezető német lap: Veszélyzónába ért a járvány

Orbán: A járványügyi szakértők szerint még nincs itt a nyitás ideje

Orbán: A járványügyi szakértők szerint még nincs itt a nyitás ideje